Tips om een ​​professionele website te maken

Website

Zelfs als u ’s avonds de pen ophangt, kunnen sommige potentiële klanten op dat moment op uw website over u en uw projecten te weten komen. U kunt uw website zien als uw visitekaartje. En je drukt ze immers niet af op 80 g/m papier. En onthoud dat de website 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar “open” is. Daarom moet het professioneel worden ontworpen! Zowel qua vormgeving als inhoud! Maar, vaak wordt een CMS gebruikt, zoals bijvoorbeeld WordPress of Joomla. Goedkoop website laten bouwen behoort dan weer tot de mogelijkheden, zonder bedragen van vele tienduizenden Euro’s.

De eerste indruk – ontwerp en lay-out

De eerste paar seconden beslissen of een bezoeker dieper de website ingaat – of er juist afspringt. Hij moet dus op het eerste gezicht overtuigd zijn! Op dit korte moment is de optiek bepalend. U moet uw website een professionele lay-out en ontwerp geven. Hieronder vallen ook uw logo, het lettertype en de kleuren die bij uw huisstijl horen. Deze moeten natuurlijk op elkaar worden afgestemd! Let op de relevantie van mobiel. Als je met je smartphone surft, wil je alle content optisch verwerkt zien!

Ik wil niet met het display gaan rommelen totdat ik alles in beeld heb en kan lezen wat ik wil – want toen raakte ik geïrriteerd en verliet ik de website al lang geleden. Hetzelfde geldt voor uw bezoekers. Optimaliseer dus vooral je website voor mobiel. Het is het beste om ze te maken met een responsief thema. Dit betekent dat de beeldverhouding zich dan automatisch aanpast aan de browsergrootte. Als u geen responsief thema heeft, kunnen plug-ins die een mobiele weergave van uw site kunnen maken, u ook helpen.

Gebruikers vriendelijkheid

Besteed aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid / usability van uw site. Idealiter moeten uw bezoekers intuïtief kunnen navigeren. Verplaats je in de schoenen van je bezoekers wanneer je begint met het structureren van je website. Uiteraard moet je het lettertype en de kleur zo kiezen dat de tekst goed leesbaar is en past bij je huisstijl (zie punt 1). Daarnaast zijn er een aantal dingen die in de loop der jaren standaard zijn geworden waar gebruikers aan gewend zijn (en ik weet zeker dat jij dat ook bent). Op basis van onze ervaring verwachten we bijvoorbeeld:

  • dat het bedrijfslogo meestal linksboven staat,
  • dat u kunt terugkeren naar de startpagina door op het logo te klikken,
  • dat voor knoppen de “terug-knop” links staat en de “volgende knop” rechts,
  • dat we een zoekmasker hebben. Zodat we op trefwoorden kunnen zoeken als we ze niet direct vinden.

Begrijpelijke en duidelijke inhoud

Je moet de inhoud op een begrijpelijke manier presenteren, zelfs als je technische woordenschat kunt gebruiken! Misschien wil je dat zelfs wel omdat je er je competentie mee wilt uiten! – Houd je een beetje in! Uw bezoekers moeten begrijpen wat u doet en niet wegspringen omdat ze alleen het treinstation begrijpen. Je moet ook onderwerpen van elkaar scheiden. Stel bijvoorbeeld subpagina’s in, zodat de website niet te overbelast lijkt. Inhoud omvat natuurlijk niet alleen teksten. Voeg foto’s toe die de uitspraken van de bijbehorende teksten ondersteunen, laat je projecten zien of gewoon foto’s die de teksten een beetje opsplitsen. Natuurlijk moet u er bij het gebruik van foto’s voor zorgen dat ze professioneel zijn.

Aktueel

Niets is erger dan naar een website te gaan, op de nieuwssectie of blog te klikken en oude verhalen te zien. Maak je van tevoren bewust dat je je website moet onderhouden. Het is werk – natuurlijk! Maar het is het waard. Want ook voor zoekmachines is dit een belangrijk criterium! Want om op internet gevonden te worden, moet je eerst zichtbaar zijn.

Contact opties

Bied uw bezoekers de mogelijkheid om op elk moment contact met u op te nemen. Je bent van harte welkom om persoonlijk te worden! We vinden het fijn als we weten met wie we eigenlijk te maken hebben! Zeker bij kleine bedrijven of start-ups is het erg belangrijk om een ​​”relatie” op te bouwen met je bezoekers. Geef ze een indruk van jou. Beschrijf wie je bent en laat een foto van jezelf zien! Dit doe je bijvoorbeeld met een “Over mij”, “Wie zijn wij” of “Contact pagina”. Daar kunt u een contactformulier en andere contactgegevens integreren.

Persoonlijk gebruik ik de neiging om e-mail en telefoon te gebruiken om contact op te nemen. Maar aangezien we allemaal anders aanvinken, kun je het beste alle mogelijkheden op een rijtje zetten. Je kunt dus echt elke bezoeker ‘oppikken’. Voeg ook links toe naar de sociale-mediaplatforms waarop u actief bent. Over het algemeen kun je beter te veel dan te weinig opsommen als het om contactmogelijkheden gaat! Daarom is het het beste om ze ook in de footer te integreren. Voorkomen is beter dan genezen!

Laadtijden

Laadtijden zijn een zeer relevant en cruciaal probleem voor websites. U zult waarschijnlijk ook ongeduldig worden als u een eeuwigheid moet wachten tot de inhoud volledig is geladen wanneer u de pagina opent. Onderweg, met beperkt internet, is het nog redelijk te verantwoorden en begrijpelijk. Maar alleen dan! Anders sluit u het venster in plaats van te wachten. Dat moeten je bezoekers zeker niet doen. Daarom zijn snelle laadtijden een “must”. U moet foto’s, films/video’s optimaliseren voordat u ze uploadt. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Veel beeldbewerkingsprogramma’s hebben de mogelijkheid om direct op te slaan voor “Web en apparaten”. Maar verlies niet uit het oog dat de beelden toch scherp moeten zijn door alle optimalisatie van de laadtijd.

Tips om een ​​professionele website te maken
Schuiven naar boven