Houten vlonderplanken voor het terras

Het hebben van een eigen terras kan dat vakantiegevoel creëren en daarom worden deze oases van welzijn steeds populairder bij tuinbezitters. Om echt te kunnen genieten van het welverdiende einde van het werk of de vakantie in eigen tuin, moet de uitstraling van het terras natuurlijk zijn eigen charme hebben en perfect passen in de tuinomgeving. Als er een nieuw terras gepland is, kiezen veel bouwers voor houten vlonderplanken omdat ze een natuurlijk effect creëren en het oppervlak bijzonder aangenaam is om op blote voeten op te lopen.

Wat zijn de voordelen van houten vlonders?

Een tuin moet origineel aanvoelen en daarom zijn houten vlonderplanken bijzonder geschikt, maar daarom moet je wel zorgen voor bijpassend tuinmeubilair. Dat wil zeggen dat plastic stoelen bijvoorbeeld een beetje misststaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tuinmeubelen van 4 seasons outdoor. Een lange levensduur en eenvoudige installatie, vaak ondersteund door een speciaal kliksysteem, spreken in het voordeel van houten vloerdelen. Bovendien bieden de planken van hout het voordeel dat u de uitstraling van het terras naar eigen inzicht kunt beïnvloeden met een individuele nerf. Houten vlonders kunnen ook in een groot aantal nuances worden toegepast. Kleurtinten van beige tot roodbruin passen perfect in het totaalbeeld van de tuin en beloven een perfecte look.

Als u op zoek bent naar vlonderplanken van hout, dan is een internetdealer die gespecialiseerd is in dit onderwerp een goede keuze. Deze internetaanbiedingen hebben als voordeel dat de bouwer een goed overzicht krijgt van houten vlonders en dat men vanaf de bank thuis of op kantoor kleurnuances en het gewenste houtkarakter kan bepalen.

In tegenstelling tot conventionele terrassen, die gemaakt zijn van beton of tegels, hoeft u zich bij houten terrasplanken geen zorgen te maken over vorstschade. Met een onderhoudsproduct voor houten vloerdelen komt het terras schadevrij de winter door. Ook in de zomer bieden de houten vloerdelen een aantal voordelen – de vloerdelen worden in de zomer niet onaangenaam warm en zijn dus veilig om op te lopen. Tegelijkertijd bieden houten vloerdelen een beter drogend effect en wordt het risico op uitglijden op tegels sneller geminimaliseerd. In de herfst kan het hout het zonlicht beter vasthouden en geeft het ook ’s avonds een aangename warmte af.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor een terras?

Om een ​​hoogwaardige vloerbedekking te kiezen, moet u letten op een geschikte houtsoort voor terrasplanken. Bij de productie worden vaak houtsoorten van de naaldbomen Douglasspar, den en lariks gebruikt. Maar ook voor terrasbouw worden tropische houtsoorten gebruikt. Teak en vooral Bangkirai mogen hier genoemd worden. Bangkirai maakt indruk met zijn zeer zware kwaliteit en wordt daarom beschouwd als zeer goed bestand tegen externe weersinvloeden. Welke inheemse naaldhoutsoorten zijn geschikt?

Wil je lange transportroutes vermijden en dus milieuvriendelijk plannen, dan is de Douglas grenen een goede keuze, die ook nog eens kan scoren met een lage prijs. Een lariks biedt een natuurlijke impregnatie, al het milieu en is tegelijkertijd goedkoop in aanschaf. Dennenhout wordt voor verwerking behandeld, maar heeft een fijne nerf en is gemakkelijk te verwerken.

Houten vlonderplanken voor het terras
Schuiven naar boven