10 goede redenen om dit jaar naar Qatar te reizen

Doha

Qatar is een van de kleinere landen rond de Arabische Golf, maar wat het land aan omvang mist, maakt het goed met spannende bestemmingen en een fantastisch luxe aanbod. Het land combineert moeiteloos millennia-oude cultuur uit het Midden-Oosten met moderne gemakken en ervaringen, waardoor een reiservaring ontstaat die je niet snel zult vergeten. Wat voor soort reiziger je ook bent – avonturier, luxe reiziger, strandliefhebber, fervent sporter – je zult genoeg activiteiten vinden om je interesse in Qatar te wekken. Aangezien de bestemming slechts langzaam ontdekt wordt door het toerisme, zult u zeker een van de eersten zijn die uw vakantie in Qatar doorbrengt. Weet je nog steeds niet zeker of Qatar de juiste plek is voor je volgende reis? Hier zijn onze belangrijkste redenen om naar Qatar te reizen die u zeker zullen overtuigen.

Goed weer gegarandeerd

Als je tijdens je vakantie van zonnig weer wilt genieten, hoef je in Qatar niet ver te zoeken. Het weer is meestal het grootste deel van het jaar mooi. De winters in Qatar zijn erg mild, met aangename dagtemperaturen in januari (de koelste maand), variërend van 12°C tot 21°C. De zomers zijn heter en natter en kunnen in juli (de warmste maand) 41,5°C bereiken. Mocht het ooit regenen in Qatar, dan zal het in de wintermaanden zijn – februari is het regenachtigst. Velen geloven dat Qatar in de zomer onaangenaam warm kan worden, omdat het een bestemming in het Midden-Oosten is. In feite zijn de temperaturen niet zo verschillend van die in vergelijkbare kust- of woestijnbestemmingen tussen 25 en 30 graden boven de evenaar.

Een opmerkelijke mix van verleden en heden

Qatar is stevig geworteld in zijn traditie en is optimistisch over de toekomst Qatar heeft een belangrijke geschiedenis die bijna overal zichtbaar is, van architectuur tot musea tot UNESCO-werelderfgoedlocaties en markten. De innovatieve wolkenkrabbers van Doha bewijzen echter dat dit Qatar geen land maakt dat in het verleden leeft. Het land biedt een mix van traditie en moderniteit die nergens anders ter wereld te vinden is. Qatar viert zijn tradities en biedt nieuwkomers en reizigers moderne voorzieningen, hotels en infrastructuur, en een mix van internationale culturen, keukens en levensstijlen.

Een goede keuze voor buitenavonturen

Een vakantie in Qatar is precies wat u zoekt voor avonturiers: u kunt parachutespringen boven de Arabische Golf, duiken in de zee, zandduinen beklimmen of oude forten verkennen. Een van de meest populaire outdoor-ervaringen in Qatar is een woestijnsafari: je krijgt je eigen 4×4-voertuig en rijdt de woestijn van Mesaieed in. Als ze authentieker willen zijn, ruilen sommige reizigers het terreinvoertuig ook in voor een kameel. Je buitenavontuur hoeft echter niet per se zand te zijn. Qatar staat ook bekend om het kajakken in de Al Thakira-mangrovebossen en het kitesurfen langs de kust.

Geweldige musea

Terwijl de musea van Qatar zeldzame artefacten huisvesten, is het museumgebouw zelf in veel gevallen net zo fascinerend als de tentoonstellingen binnen. Een must-see is het Nationaal Museum van Qatar, dat is gemodelleerd naar een woestijnroos. ALRIWAQ is zowel een kunstgalerie als een museum en was oorspronkelijk alleen bedoeld als tijdelijke locatie. Door de toenemende populariteit van het ontwerp werd de ALRIWAQ een permanente showroom. Het Museum voor Islamitische Kunst, ontworpen door een bekroonde architect, is bekleed met kalksteen dat zonlicht weerkaatst. Het Sheikh Faisal Bin Qassim Al-Thani Museum is gehuisvest in een historisch, perfect bewaard gebleven fort dat ook een toeristische attractie op zich is.

Een breed scala aan winkelmogelijkheden

Qatar spreekt zowel de lokale bevolking als reizigers aan met zijn brede scala aan winkelmogelijkheden. Met name in Doha vind je enkele van de meest bekende merken uit de modewereld in de luxe winkelcentra. U kunt een dag doorbrengen in de Mall of Qatar met zijn honderden winkels en bijna 500.000 vierkante meter winkel- en entertainmentruimte. Ga voor een meer traditionele winkelervaring naar de soeks (markten) van Qatar. Zie Doha van zijn authentieke kant en ontmoet lokale ambachten, van kookpotten en pashmina’s tot geurige kruiden en geweven manden. Een bezoek aan een souk is vergelijkbaar met een speurtocht, je weet nooit wat je aantreft.

Luxe voor een betaalbare prijs

Het feit dat Qatar beschikt over luxe hotels, luxe winkels en restaurants, betekent niet dat de bestemming zelf niet voor de budgetreiziger is – of zelfs dat het te exclusief is voor een budget. In Qatar kunt u zelfs betaalbare luxe accommodatie vinden. Vijfsterrenaccommodaties in Doha, zoals InterContinental Doha The City, Grand Hyatt Doha en Mandarin Oriental Doha, kosten bijvoorbeeld soms minder dan 1.500 Qatarese riyals per nacht en soms zelfs maar 500 Qatarese riyals in het laagseizoen.

Snelle ontwikkelingen in de restaurantscene

Sushi in de woestijn? Gebakken rijst op het strand? Broodjes en uitzicht op de Arabische Golf? je hebt me goed gehoord Bijna elke keuken is te vinden in Qatar, dankzij de ontluikende culinaire scene van het land, die doordrenkt is met smaken van over de hele wereld. Veel hotels en resorts hebben zelf uitstekende restaurants, maar er zijn ook kleine bistro’s die je graag de traditionele Qatarese keuken serveren. Als u graag authentieke gerechten proeft, vindt u gerechten met Iraanse, Indiase en Noord-Afrikaanse invloeden, de meeste bereid met verse zeevruchten uit de Golf.

Ervaar de eindeloze uitgestrektheid van de woestijn

Of je nu op woestijnsafari wilt gaan of gewoon wilt picknicken op een zandduin, het kan in de grootste zandwoestijn van Qatar in het zuidwesten van het land. Een bezoek aan het spectaculaire landschap is een must tijdens een eerste reis naar het land, aangezien de enorme uitgestrektheid van de woestijn die zich voor je uitstrekt zowel ontzagwekkend als ontzagwekkend is. Door de wisselende lichtomstandigheden zien de duinen er op elk moment van de dag anders uit. Als u de bezienswaardigheden ten volle wilt bekijken, moet u de woestijnen van Qatar bezoeken bij zonsopgang, zonsondergang en ’s nachts wanneer de lucht uitzonderlijk helder is.

Ontdek een verborgen juweeltje

Ondanks de vele aanbiedingen is Qatar nog niet een van de meest populaire reisbestemmingen. Daar komt binnenkort verandering in, zeker gezien de aandacht die het land zal krijgen op de FIFA World Cup Qatar 2022™. Zorg ervoor dat je een van de eersten bent die dit verborgen juweeltje ontdekt en begin met het plannen van je reis naar Qatar. Maak niet de fout om deze bestemming te onderschatten, want het is nog steeds relatief rustig door toeristen. Qatar heeft een indrukwekkende infrastructuur die voldoet aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende reiziger. Dankzij goede verbindingen, goede wegen en het moderne metrosysteem is het kinderspel om hier te komen en de bezienswaardigheden te bekijken.

De FIFA Wereldbeker Qatar 2022™

Als je er live bij wilt zijn bij de FIFA World Cup Qatar 2022™, moet je nu beginnen met plannen. Dit WK is het eerste dat wordt gehouden in een land met een moslimmeerderheid. Het is ook de eerste die eind november en half december wordt gehouden, wanneer het winterweer comfortabel is voor spelers en toeschouwers. In Qatar zijn al voorbereidingen aan de gang met een groot aantal nieuwe afvalvrije, milieuvriendelijke locaties die zijn ontworpen om de geschiedenis en cultuur van het land te weerspiegelen. Locaties zijn verspreid over het oosten van het land, met name in Doha, Al-Khor, Lusail, Al-Wakrah en Ar-Rayyan. Reizigers die wedstrijden op meerdere locaties willen bekijken, hebben de mogelijkheid om meerdere bestemmingen in en rond Qatar te verkennen.

10 goede redenen om dit jaar naar Qatar te reizen
Schuiven naar boven