Welke heater voor een overdekt terras?

Terrasheater

Bent u op zoek naar de optimale heater voor uw buitenruimte? Dan moet je voor je koopt op de volgende tips letten: Wie de trotse bezitter is van een overdekt terras, wil van de lente, de zomer tot de late herfst zeker elke vrije minuut buiten in de buitenlucht zitten. Helaas is dit op onze breedtegraden vaak niet altijd mogelijk, omdat je je op veel koele dagen en vooral avonden niet echt comfortabel voelt buitenshuis.

Een verwarming is nodig! Maar er zijn genoeg leveranciers en mogelijkheden om een ​​terrasoverkapping en de mensen eronder van warmte te voorzien.

Maar welke verwarmingsoplossing voor een overdekt terras is nu echt zinvol?

Een gaskachel als goedkope optie bij de bouwmarkt of discounter is niet aan te raden. Gaskachels verwarmen langzaam de omgevingslucht. Dit duurt eindeloos lang – kost veel energie – en zodra de lucht uiteindelijk is opgewarmd, stijgt deze direct op en verdwijnt in de atmosfeer. Bovendien blaast zelfs de kleinste beweging van de wind de warme lucht weg.

Daarnaast moeten gasflessen regelmatig worden vervangen en ook veilig worden opgeborgen. En zo ongevaarlijk zijn de goedkope terrasverwarmers van de discounter ook niet. De extreme hitte op de brander van een gaskachel veroorzaakt door de verbranding van het gas-luchtmengsel kan leiden tot schade aan het glazen dak, zoals vervormingen of spanningsscheuren in het glas.

Perfect voor overdekte terrassen: infrarood terrasverwarmers

Deze elektrisch bediende terrasverwarmers verwarmen niet langzaam en eindeloos de omgevingslucht, maar verwarmen mensen direct – zoals de aangename warmte van de zon. Stelt u zich eens voor dat u van de schaduw naar de directe zon loopt. Dit is de beste manier om deze instant feel-good warmte met een druk op de knop te beschrijven.

Stralingskachel onder een glazen dak – of waar is de beste plaats om de warmtestraler op het terras te installeren De ideale installatie van een infraroodstraler op een overdekt terras is in het midden boven het zitgedeelte op een dwars- of langsschoor onder het glazen dak. Vergelijkbaar met het ophangen van een lamp boven de tafel. Op deze manier kunt u een zo groot mogelijk oppervlak bereiken, omdat de infraroodstraler zijn stralingswarmte via de reflector in het apparaat gelijkmatig in alle vier de richtingen verdeelt.

Niet elke warmtestraler kan onder een glazen dak worden geïnstalleerd!

Simpele warmtestralers uit lagelonenlanden, veelal voor nog geen 100 euro, worden vaak veel te warm op de behuizing! Helaas zijn oppervlaktetemperaturen van ruim 200 graden in goedkope kachels niet ongewoon. Dit kan leiden tot gevaarlijke spanningsscheuren in het glas bij plaatsing onder een glazen overkapping op het terras. Voor plafondmontage worden bijvoorbeeld hoogwaardige gekeurde spots aanbevolen.

De goedkope apparaten zijn meestal alleen geschikt voor montage aan de muur en wekken niet de gewenste stralingswarmte op, omdat ze de omgevingslucht meestal maar langzaam opwarmen. Deze trage luchtverwarming geldt met name voor kwartskachels, keramische kachels en ook voor zogenaamde donkere kachels. Alleen kortegolf infrarood A warmtestralers geven direct warmte af zoals die van de zon.

Welke heater voor een overdekt terras?
Schuiven naar boven